Menu

Anunțuri

Evenimentul de incheiere cu succes a proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău?

 

Comunicat de presa

Orasul Baia Sprie, in calitate de Beneficiar, impreuna cu AJOFM Maramures in calitate de partener, anunta incheierea cu succes a proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, Contract POSDRU/104/5.1/G/81369.

Concluziile proiectului, rezultatele si indicatorii indepliniti pe parcursul celor 2 ani de implementare vor fi prezentate de catre membri echipei de proiect in cadrul Conferintei aferenta sfarsitului perioadei de implementare a proiectului, ce va avea loc in data de 28 decembrie 2012, incepand cu ora 15.00, la Casa de Cultura din Baia Sprie.

Proiectul „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău” a fost implementat pe o perioadă de 24 luni de Orasul Baia Spriein calitate de Beneficiar si AJOFM Maramures in calitate de parteneri, fiind finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, axa prioritară 5, domeniul major de intervenţie 5.1.

 

Toţi indicatorii asumati prin acest proiect au fost indepliniti, inregistrandu-se performante importante, lucru care s-a datorat colaborării funcţionale dintre beneficiar, partener, echipa de implementare si factorii implicati. Numarul total al somerilor inregistrati care au beneficiat de servicii de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii a fost de peste 300, iar numarul somerilor care au urmat cursurile oferite in cadrul proiectului a fost de peste 250, depasind obiectivul initial de 250 de someri.

Centrul de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii deschis prin intermediul proiectului isi va desfasura activitatea si dupa terminarea perioadei de implementare a proiectului, iar serviciile oferite de catre centru vor fi transferate atat catre somerii inregistrati, cat si catre persoanele inactive sau in cautarea unui loc de munca, facilitand astfel accesul tuturor pe piata muncii.

Pentru orice informatii va rugam sa ne contactati.

Responsabil Informare si Publicitate

Nastai Raul Ioan

0745 855 802

Comunicat de presa privind cel de-al 8-lea seminar

COMUNICAT DE PRESA

Ultimul seminar privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca sustinut in 28.11.2012

       Seminarul special privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca s-a desfasurat in data de 28.11.2012. La acest seminar au participat beneficiari din grupul tinta al proiectului, fiind ultimul seminar din cele 8 prevazute a se desfasura in cadrul proiectului.

     Continutul ideatic al seminarului a vizat urmatoarele aspecte importante:

·                     Masuri ce promovează accesul la munca şi învăţământ profesional.

·                     Masuri de protecţie socială.

·                     Măsuri privind demnitatea la locul de muncă.

·                     Măsuri de combatere a violenţei şi a exploatării sexuale a femeilor.

       In final, somerii au avut ocazia de a adresa intrebari si a primi raspunsuri. Cele mai multe intrebari  au fost legate de cursurile de perfectionare, fapt ce arata un interes ridicat din partea lor pentru cursurile de perfectionare.

        De asemenea, consilierul le -a explicat cat de importanta este implicarea lor activa in toate activitatile propuse prin proiect, incepind de la prezenta lor la acest tip de seminarii, testare psihologica, partea de mediere a muncii si nu in ultimul rand intocmirea completa a dosarului personal de somer.

        Asadar, acest seminar s- a dovedit a fi o ocazie de intercunoatere, dar si o forma de a dobandi deprinderi de conduita (ca de exemplu deprinderea de a pune intrebari, de a cauta informatii). Astfel, aceasta activitate urmareste dezvoltarea resurselor umane, cu accent pe cariera si cresterea gradului de competente profesionale, facilitand corelarea educatiei si invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii prin formare profesionala continua.

Responsabil Informare si Publicitate,

Nastai Raul Ioan

28.11.2012

Invitatie privind evenimentul de diseminare din 29.11.2012

 

Stimata Doamna/Stimate Domn

Orasul Baia Sprie are placerea de a va invita sa participati la evenimentul de diseminare de bune practici organizat in cadrul proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, proiect derulat de Orasul Baia Sprie in parteneriat cu Agentia Judeteanpentru Ocuparea Fortei de MuncMaramures.

Evenimentul va avea loc joi,29 noiembrie 2012, incepand cu ora 12:00 la Casa de Cultura din Orasul Baia Sprie si urmareste impartasirea rezultatelor proiectului, a exemplelor de bune practici si prezentarea unor idei de proiecte ce pot fi utile institutiilor interesate sa demareze proiecte de dezvoltare pentru comunitati.

Va rugam sa delegati un reprezentant al organizatiei dumneavoastra pentru a lua parte la acest eveniment si va rugam sa confirmati participarea la numarul de telefon 0755.089.400.

 

 

                                                                                  Cu stima,

                                                                                    Orasul Baia Sprie

                                                                                    Reprezentant legal

                                                                                         Primar Pasca Dorin Vasile

Comunicat de presa - Eveniment de diseminare

 

COMUNICAT PRESA EVENIMENT DISEMINARE

         Orasul Baia Sprie organizeaza in data de 29 noiembrie 2012, incepand cu ora 12:00 evenimentul de diseminare de bune practici din cadrul proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, proiect derulat de Orasul Baia Sprie in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures.

        Evenimentul va avea loc la Caminul Cultural din Orasul Baia Sprie si urmareste impartasirea rezultatelor proiectului, a exemplelor de bune practici si prezentarea unor idei de proiecte ce pot fi utile institutiilor interesate sa demareze proiecte de dezvoltare pentru comunitati.

        Cu prilejul acestui eveniment sunt asteptati sa participe reprezentanti ai primariilor, scolilor, ONG-urilor, iar confirmarile de participare pentru cei interesati se pot face la numarul de telefon 0755 08 94 03.

 

Responsabil informare si publicitate

Nastai Raul Ioan

Tel: 0755 08 94 03

Targ de joburi 30 octombrie 2012

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Targ de joburi pentru șomeri

Partenerul Agentia Judeteană pentru Ocuparea Fortei de Muncă Maramures, Orasul Baia Sprie in calitate de Beneficiar al proiectului cu titlul„Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”  văinvită marti, 30 octombrie, incepand cu ora 12, la a doua editie editie a Targului de Joburi, actiune care se adreseaza somerilor din judetul Maramures. Evenimentul se va desfașura în incinta Casei de Cultura  din orașul Baia Sprie.

În cadrul acestui eveniment au fost invitați o serie de agenți economici din Maramureș, în mare parte cei care îsi desfășoară activitatea în raza orașelor Baia Sprie și Baia Mare. Deasemenea au fost invitați peste 80 de șomeri și persoane în cautarea unui loc de muncă.

Intalnirea va fi organizata cu scopul de a oferi informaţii cu privire la proiect: posibile locuri de muncă oferite de angajatori, detalii cu privire la modalităţile de desfăşurare a  cursurilor, precum şi alte detalii specifice cu privire la proiect.

Șomerii au ocazia ca în cadrul acestui eveniment să afle care sunt cerințele de pe actuala piaţă a muncii și vor discuta cu angajatorii despre posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă.

Obiectivul principal al proiectului este creșterea șanselor de inserție pe piața muncii prin desfășurarea unor cursuri de pregătire profesională și organizarea de  târguri de locuri de muncă.

Citeste mai mult
Masuri de informare şi publicitateaplicate in cadrul proiectului

 

Masuri de informare şi publicitateaplicate in cadrul proiectului

„Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”

Contract POSDRU/104/5.1/G/81369

 

Acest material este realizat în cadrul proiectului „Recalificarea - un nou început pentru viitorul tău profesional” POS DRU/104/5.1/G/76901, implementat de Oraşul Ulmeni în parteneriat cu comunaBăseşti şi AJOFM Maramureş, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Cuprins

1. Introducere

1.1 Prezentare proiect

1.2 Prezentarea generală a măsurilor de Informare și Publicitate din cadrul proiectului

2. Reguli esențiale privind implementarea activităților de Informare și Publicitate în cadrul proiectului

3. Metodologia

3.1 Tipuri de comunicare şi transfer de informaţii

3.2 Planificarea activităților de informare și publicitate în funcție de graficul de implementare al proiectului (GANTT)

4. Planificarea evenimentelor care vor fi organizate în decursul proiectului

4.1 Activități întreprinse pentru pregătirea evenimentelor

4.2 Activităţi întreprinse în timpul desfășurării Evenimentelor

4.3 Activități post-eveniment

Citeste mai mult
Sustinerea seminarului privind reglementarile egalitatii de sanse 25.08.2012

 

 

Sustinerea seminarului din 24.08.2012privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca

In data de 24 august 2012 a avut loc cel de-al saptelea seminar privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen privind diversitatea la locul de munca din cele opt prevazute a se desfasura in cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”.

Evenimentul  a promovat importanta seminarului, raportat la obiectivele proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, iar consilierul a subliniat faptul ca proiectul raspunde nevoilor individuale de formare ale grupului tinta si faciliteaza insertia profesionala optima.

 Pe parcursul  seminarului, s-au prezentat obiectivele politicii sociale, aspecte majore privind ocuparea forţei de muncă si egalitatea dintre barbati -femei.

Obiectivele atinse in urma desfasurarii seminarului au fost urmatoarele:

•           familiarizarea cursantilor cu conceptele de egalitate si discriminare,

•           examinarea diferitelor perspective si conceptii ale egalitatii si discriminarii,

•           analizarea politicilor de egalitate de sanse si discriminare in diverse domenii (educatie, piata muncii, politica etc.) in relatie cu genul, etnia, varsta s.a.

 

Deasemenea somerii au avut ocazia de a adresa intrebari si a primi raspunsuri. Cele mai multe intrebari  au fost legate de cursurile de formare profesionala, fapt ce arata un interes ridicat din partea lor pentru cursurile de formare profesionala. De asemenea, intrebarile au vizat oportunitatile de angajare dupa absolvirea acestor cursuri, drepturile si obligatiile angajatului la locul de munca. 

Intocmit de,

Responsabil informare si publicitate

Nastai Raul Ioan

Comunicat de presa cursuri rămase

 

COMUNICAT DE PRESA PRIVIND CURSURILE RĂMASE

In cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca beneficiar Oraşul Baia Sprie în parteneriat cu AJOFM Maramures s-au inscris un numar de peste 250 de someri, din care un numar de 156 someri au finalizat cursurile de formare profesionala, 28 de someri urmeaza in prezent cursuri de formare profesionala, urmand ca restul persoanelor persoanelor sa fie distribuite in limita locurilor disponibile  si in functie de eligibilitatea acestora pe cursurile ramase.

        Somerii inscrisi in cadrul proiectului au beneficiat in mod gratuit de servicii de informare, consiliere profesionala, mediere a muncii si indrumare profesionala conform aptitudinilor si abilitatiilor fiecarei persoane. Mai mult decat atat, someri care au finalizat cursurile de formare profesionala si au sustinut si promovat examenele teoretice si practice aferente ficarui curs au primit diplome acreditate si recunoscute, precum si o indemnizatie de 380 lei.

Din cele 10 cursuri prevazute a de desfasura in proiect, 6 s-au incheiat cu succes, respectiv cursurile de Brutar, Lucrator in izolatii, Ingrijitoare batrani la domiciuliu, Pavator, Camerista si BrutarI. In prezent se afla in desfasurare 1 curs de Agricultor in culturi vegetale si cresterea animalelor, iar un al doilea curs de Agricultor in culturi vegetale si cresterea animalelor si un curs de Apicultor  urmeaza a fi demarate in perioada urmatoare, dupa ocuparea celor 28 de locuri disponibile pe fiecare curs in parte.

Proiectul se dovedeste a fi un succes pentru Orasul Baia Sprie si partenerul sau, datorita numarului ridicat de someri inscrisi, care au manifestat interes si au avut o prezenta activa in activitatile desfasurate din cadrul proiectului.

 

Pentru mai multe detalii nu ezitati să ne contactati.                          

Nastai Raul Ioan

Responsabil informare și publicitate                                                                                                  

Tel: 0745 855 802

http://www.fondurieuropene.baiasprie.ro

Cursuri in desfasurare

 

Dragi șomeri, vă anunțăm ca au mai rămas doar trei domenii de cursuri la care puteti participa gratuit în cadrul  proiectului 

„Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca  beneficiar Orasul Baia Sprieîn parteneriat cu

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş.

Vă așteptăm pentru a vă înscrie la unul dintre cele trei cursuri rămase: 1 curs APICULTORsi 2 cursuri AGRICULTOR

Beneficiază gratuit de aceste cursuri persoanele șomere, fără loc de muncă, neținându-se cont daca acestea sunt indemnizate sau nu.

Vă reamintim că la finalul cursurilor absolvenții vor primi o subventie care constă într-o indemnizație in valoare de 380 RON.

 

Înscrierile se fac de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00 la sediul proiectului situat în sediul Centrului de informare, consiliere profesionala

si mediere a muncii de pe Str. Sasar nr.6 din Baia Sprie.

 

Pentru informații accesați www.fondurieuropene.baiasprie.ro sau apelați numărul de telefon 0755 089 401, persoana de contact Szakacs Monica,

Responsabil relatia cu grupul tinta.

Cursurile de calificare si recalificare

 

Cursurile de calificare si recalificare  pentru şomeri continua

Orașul Baia Sprie in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures continua  proiectul „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” cu urmatoarele cursuri :

-         Apicultor – 1 grupa a cate 28 cursanti

-         Agricultor in culturi vegetale si cresterea animalelor - 2 grupe a cate 28 cursanti

Pana in prezent proiectul Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tăua finalizat cu succes  :

-         Un curs Brutar inceput in data de 12.12.2011 si finalizat in data de 21.02.2012 avand  21 absolventi.

-         Un curs  Patiser  inceput in data de 28.12.2011 si  finalizat in data de 07.03.2012 avand 28 absolventi.

-         Un curs  Lucrator in izolatii  inceput in data de 28.12.2011 si  finalizat in data de 07.03.2012 avand  28 absolventi.

-         Un curs  Cameriste  inceput in data de 04.04.2012 si  finalizat in data de 15.06.2012 avand  28 absolventi.

-         Un curs  Pavator  inceput in data de 04.04.2012 si  finalizat in data de 15.06.2012  avand  24 absolventi.

-         Un curs  Ingrijitoare batrani la domiciuliu  inceput in data de 05.04.2012 si  finalizat in data de 21.06.2012 avand  27 absolventi.

La finalizarea cursurilor,  somerii  care sustin examenul  si obtin diploma de absolvire,  beneficiaza de o subventie de 380 ron.

Locul de desfasurare a cursurilor este Colegiul  Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie.

Inscrierile se fac de luni pana vineri  intre orele 9:00 – 15:00 la Centrul de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii de pe Str. Sasar nr.6 din Baia Sprie.

 

Raul Nastai

Primăria Orașului Baia Sprie

0745.855.802 baiasprie.posdru@gmail.com

Centrul de consiliere profesională și mediere a muncii

 

Centrul de consiliere profesională și mediere a muncii

Prin implementarea activităţilor sale, proiectul „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, oferă servicii de informare, consiliere, mediere şi îndrumare profesională pentru şomerii înregistraţi din grupul ţinta, având ca scop formarea profesională şi reintegrarea acestora pe piaţa muncii.

Centrul, înfiinţat în Oraşul Bais Sprieşi-a început activitatea în luna iunie 2011, demarând servicii de informare, consiliere profesională şi mediere a muncii pentru 51persoane aparţinând grupului ţinta.

Astfel şomerii sunt instruiţi în utilizarea metodelor şi tehnicilor de căutare a unui loc de muncă, elaborarea CV-urilor, aplicare la joburi, tehnica interviului de angajare, orientare, mediere, stabilirea unui profil de cariera prin aplicarea testelor de evaluare şi oferirea de informaţii cât mai clare despre piaţa muncii, meserii şi ocupaţii. În urma stabilirii profilului de cariera al fiecărui şomer, acesta va fi îndrumat spre unul dintre cursurile de formare profesională desfăşurate gratuit în cadrul proiectului.

Serviciile derulate în cadrul proiectului sunt furnizate gratuit, Oraşul Baia Sprieîn parteneriat cu AJOFM Maramureş venind în sprijinul celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă pentru a creşte mobilitatea, flexibilitatea şi adaptabilitatea pe piaţa muncii, în scopul de a genera o creştere a ratei de ocupare.

În prezent serviciile de informare, consiliere profesională şi mediere a muncii a acestui centru cuprinde peste 250 de someri.

Îndemnăm şomerii să răspundă invitaţiilor noastre de a se înscrie în proiect şi de a beneficia de serviciile de informare, consiliere profesională şi mediere a muncii.

 

Întocmit,

Responsabil Informare și Publicitate

Nastai Raul Ioan

Comunicat privind facilitatile proiectului iunie 2012

 

Comunicat privind facilitatile proiectului

„Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”

22 iunie 2012

In cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca beneficiar Oraşul Baia Sprie în parteneriat cu AJOFM Maramures s-au inscris un numar de peste 200 de someri, din care un numar de 156 someri au finalizat cursurile de formare profesionala pe cursurile de Brutar, Lucrator in izolatii si Patiser, Ingrijitoare batrani la domiciliu, Pavator si Camerista, urmand ca restul persoanelor persoanelor sa fie distribuite pe cele 2 cursuri ramase in limita locurilor disponibile si in functie de eligibilitatea acestora pe cursurile ramase.

 

Va asteptam pentru inscrierea in grupul tinta pentru cele doua cursuri ramase:

 

-1 grupa AGRICULTOR IN CULTURI VEGETALE SI CRESCATOR DE ANIMALE

-1 grupa APICULTOR

Somerii inscrisi in cadrul proiectului au beneficiat in mod gratuit de servicii de informare, consiliere profesionala, mediere a muncii si indrumare profesionala conform aptitudinilor si abilitatiilor fiecarei persoane. Mai mult decat atat, someri care au finalizat cursurile de formare profesionala si au sustinut si promovat examenele teoretice si practice aferente ficarui curs au primit diplome acreditate si recunoscute, precum si o indemnizatie de 380 lei.

Pentru informații accesați www.fondurieuropene.baiasprie.ro sau apelați numărul de telefon 0755 089 401, persoana de contact Szakacs Monica, Responsabil relatia cu grupul tinta.

 

Pentru mai multe detalii nu ezitati să ne contactati.

Nastai Raul Ioan

Responsabil informare și publicitate

Tel: 0745 855 802

http://www.fondurieuropene.baiasprie.ro

Inscriere cursuri

 

Dacă doreşti să te perfecţionezi pe plan profesional, te invităm să te înscrii la unul dintre cursurile de formare profesională organizate gratuit în cadrul  proiectului 

„Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”

 

Contract POSDRU/104/5.1/81369,având ca  beneficiar Orașul Baia Sprieîn parteneriat cu  Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş

Aceste cursuri se adresează persoanelor șomere, fără loc de muncă, neținându-se cont dacă acestea sunt indemnizate sau nu. La finalul cursurilor absolvenții vor primi o subvenţie care constă într-o indemnizație în valoare de 380 RON.

Înscrierile se fac de luni până vineri între orele 9:00 – 15:00 la sediul proiectului situat în incinta Centrului de informare, consiliere si mediere a muncii  din Baia Sprie, Strada Sasar nr. 6

Pentru orice informatii  apelati la numarul de telefon : 0755 089 401, persoana de contact Szakacs  Monica

Anunt privind stadiul proiectului 31 mai 2012

 

Anunt privind stadiul proiectului 31 mai 2012

In cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca beneficiar Oraşul Baia Sprie în parteneriat cu AJOFM Maramures s-au inscris un numar de peste 180 de someri, din care un numar de 79 someri au finalizat cursurile de formare profesionala pe cursurile de Brutar, Lucrator in izolatii si Patiser, 81 de someri urmeaza in prezent cursuri de formare profesionala pe cursurile de INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU, PAVATOR si CAMERISTA, urmand ca restul persoanelor persoanelor sa fie distribuite pe cele 5 cursuri ramase in limita locurilor disponibile  si in functie de eligibilitatea acestora pe cursurile ramase.

Somerii inscrisi in cadrul proiectului au beneficiat in mod gratuit de servicii de informare, consiliere profesionala, mediere a muncii si indrumare profesionala conform aptitudinilor si abilitatiilor fiecarei persoane. Mai mult decat atat, someri care au finalizat cursurile de formare profesionala si au sustinut si promovat examenele teoretice si practice aferente ficarui curs au primit diplome acreditate si recunoscute, precum si o indemnizatie de 380 lei.

Pentru informații accesați www.fondurieuropene.baiasprie.ro sau apelați numărul de telefon 0755 089 401, persoana de contact Szakacs Monica, Responsabil relatia cu grupul tinta.

Pentru mai multe detalii nu ezitati să ne contactati.

Nastai Raul Ioan

Responsabil informare și publicitate

Tel: 0745 855 802

http://www.fondurieuropene.baiasprie.ro

Sustinerea seminarului privind reglementarile egalitatii de sanse

 

Sustinerea seminarului sustinut in 14.05.2012

privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca

 

        Seminarul special privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca s- a desfasurat in data de 14.05.2012. La acest seminar au participat de beneficiari din grupul tinta al proiectului.

        Sarcina consilierului profesional este de a sublinia importanta acestui seminar, raportat la obiectivele proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”. Totodata , consilierul a subliniat faptul ca proiectul raspunde nevoilor individuale de formare ale grupului tinta si faciliteaza insertia profesionala optima.

       Pe parcursul a  orelor in care s-a prezentat continutul propriu zis al seminarului, s-au prezentat obiectivele politicii sociale, aspecte majore privind ocuparea forţei de muncă si egalitatea dintre barbati -femei.

       Continutul seminarului a vizat urmatoarele aspecte importante:

Ø  Egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei

Ø  Masuri ce promovează accesul la munca şi învăţământ profesional
Masuri de protecţie socială

Ø  Măsuri privind demnitatea la locul de muncă:

Ø  Măsuri de combatere a violenţei şi a exploatării sexuale a femeilor:

Ø  Măsuri de promovare a cooperării:

Ø  Lupta împotriva rasismului şi xenofobiei

Deasemenea somerii au avut ocazia de a adresa intrebari si a primi raspunsuri. Cele mai multe intrebari  au fost legate de cursurile de perfectionare, fapt ce arata un interes ridicat din partea lor pentru cursurile de perfectionare. De asemenea , intrebarile au vizat oportunitatile de angajare dupa absolvirea acestor cursuri. 

Anunt privind stadiul proiectului 27 aprilie 2012

 

In cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca beneficiar Oraşul Baia Sprie în parteneriat cu AJOFM Maramures s-au inscris un numar de peste 150 de someri, din care un numar de 79 someri au finalizat cursurile de formare profesionala, 81 de someri urmeaza in prezent cursuri de formare profesionala, urmand ca restul persoanelor persoanelor sa fie distribuite in limita locurilor disponibile  si in functie de eligibilitatea acestora pe cursurile ramase.

Somerii inscrisi in cadrul proiectului au beneficiat in mod gratuit de servicii de informare, consiliere profesionala, mediere a muncii si indrumare profesionala conform aptitudinilor si abilitatiilor fiecarei persoane. Mai mult decat atat, someri care au finalizat cursurile de formare profesionala si au sustinut si promovat examenele teoretice si practice aferente ficarui curs au primit diplome acreditate si recunoscute, precum si o indemnizatie de 380 lei.

 

Din cele 8 cursuri prevazute a se desfasura in proiect, 3 s-au incheiat cu succes, respectiv cursurile de Brutar, Lucrator in izolatii si Patiser. In prezent se afla in desfasurare cate un curs de INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU, PAVATOR si CAMERISTA

Proiectul se dovedeste a fi un succes pentru Orasul Baia Sprie si partenerul sau, datorita numarului ridicat de someri inscrisi, care au manifestat interes si au avut o prezenta activa in activitatile desfasurate din cadrul proiectului.

Pentru mai multe detalii nu ezitati să ne contactati.

Nastai Raul Ioan

Responsabil informare și publicitate

Tel: 0745 855 802

http://www.fondurieuropene.baiasprie.ro

Campania de conștientizare

COMUNICAT DE PRESA

Lansarea Campaniei de Conştientizare pentru şomeri

 

Orașul Baia Sprie în parteneriat cu Agenția Județeanăpentru Ocuparea Forței de MuncăMaramureșdemarează joi 14 aprilie 2011 Campania de Conştientizare în cadrul proiectului „Calificarea și recalificarea - O nouă șansă pentru viitorul tău”.

 

Scopul campaniei demarate de către Orașul Baia Sprie și AJOFM Maramureș este de a conştientiza persoanele şomere cu privire la riscurile şomajului de lungă durată și la importanța urmării unor cursuri de calificare profesională în vederea creșterii șanselor de angajare.

 

Somerii prezenţi la întâlnire vor avea posibilitatea de a comunica membrilor echipei de proiect nevoile lor și totodată le vor fi prezentate avantajele pe care le vor avea în urma înscrierii la programele proiectului.

Citeste mai mult
Comunicat de presa privind obiectivul proiectului, activitati desfasurate, rezultate previzionate/atinse

 

Comunicat de presa privind obiectivul proiectului, activitati desfasurate, rezultate previzionate/atinse

Orasul Baia Sprie si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Maramures doreste prin proiectul „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”, facilitarea accesului persoanelor somere pe piata fortei de munca. Proiectul a fost demarat la 1 ianuarie 2011 si va fi implementat pe o perioada de 24 de luni.

Proiectul are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului somerilor inregistrati pe piata muncii prin participarea acestora la programe integrate de informare, consiliere, mediere si formare profesionala.

Obiectivele specifice vizate prin activitatile proiectului sunt: identificarea si selectarea a 8 cursuri de formare profesionala in functie de profilul economic al zonei pentru a califica/ recalifica profesional 250 someri inregistrati care formeaza grupul tinta pentru sprijinirea reinsertiei profesionale a acestora;  reinsertia unui numar de 50 de someri inregistrati pe piata muncii prin participarea acestora la activitati de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii si la cursuri de formare profesionala; reinsertia unui numar de 15 someri de lunga durata din grupul tinta pe piata muncii prin participarea acestora la serviciile oferite de centrul de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii.

Activitatile principale ale proiectului sunt campania de constientizare pentru someri, iar prin deschiderea Centrului de Informare, Consiliere si Mediere a muncii in Baia Sprie in decursul anului 2011, devine accesibila furnizarea unor cursuri gratuite de formare profesionala, facilitarea insertiei si reinsertiei persoanelor somere pe piata fortei de munca din zona orasului Baia Sprie.

Raul Nastai

Responsabil Informare si Publicitate

0745.855.802

formare_baiasprie@yahoo.com.

Comunicat de presa cursurile lunii aprilie 2012

 

Dragi șomeri, vă anunțăm inceperea cursurilor la care puteti participa gratuit în cadrul  proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau” având ca  beneficiar Orasul Baia Sprie în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş.

Vă așteptăm pentru a vă înscrie la unul dintre cele trei cursuri care se deruleaza in la inceputul lunii aprilie anului curent:

  • PAVATOR care va incepe in 04.04.2012
  • CAMERISTA care va incepe in 04.04.2012
  • INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU care va incepe in 10.04.2012

 

Beneficiază gratuit de aceste cursuri persoanele șomere, fără loc de muncă, neținându-se cont daca acestea sunt indemnizate sau nu.

Vă reamintim că la finalul cursurilor absolvenții vor primi o subventie care constă într-o indemnizație in valoare de 380 RON.

Înscrierile se fac de luni până vineri între orele 8:00 – 16:00 la sediul proiectului situat în sediul Centrului de informare, consiliere profesionala si mediere a muncii de pe Str. Sasar nr.6 din Baia Sprie.

Pentru informații accesați www.fondurieuropene.baiasprie.ro sau apelați numărul de telefon 0755 089 401, persoana de contact Szakacs Monica, Responsabil relatia cu grupul tinta.

Responsabil informare si publicitate,

Nastai Raul

20.03.2012

Continua Campania de Conştientizare pentru şomeri

 

Continua Campania de Conştientizare pentru şomeri

 

Orașul Baia Sprie in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures,continua in anul 2012Campania de Conştientizare in cadrul proiectului „Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”.

 

Campania de conştientizare va cuprinde 4 întâlniri , care se vor desfășura în localităti din judetul Maramures. Primele două  întâlnirivoravea loc marti 7 februarie 2012, la sediul primăriei din localitatea Băiuț la ora 11:00,respectiv  la sediul primăriei din localitatea Cupseni la ora 14:00.  A doua zi, miercuri 8 februarie 2012 vor avea loc ultimele două întalniri: prima va fi  în Sala de ședințe din sediul Primariei  localitatii Șișești la ora 11:00, iar a doua la Casa de Cultură din Baia Sprie la ora 13:00 .

Citeste mai mult
Comunicat de presa cursuri pe proiect

 

         In cadrul proiectului „Calificarea şi recalificarea - O nouă şansă pentru viitorul tău”, contract POSDRU/104/5.1/G/81369 avand ca beneficiar Orasul Baia Sprie in Parteneriat cu AJOFM Maramures s-au inscris un numar de peste 100 de someri, urmand ca aceste persoanelor sa fie distribuite pe cele 5 cursuri ramase de demarat in cadrul proiectului:

1 curs INGRIJITOARE BATRANI LA DOMICILIU

1 curs AGRICULTOR IN CULTURI VEGETALE SI CRESCATOR DE ANIMALE

1 curs APICULTOR

1 curs PAVATOR

1 curs CAMERISTA

       Somerii inscrisi in cadrul proiectului au beneficiat in mod gratuit de servicii de informare, consiliere profesionala,mediere a muncii si indrumare profesionala conform aptitudinilor si abilitatilor fiecarei persoane. Mai mult decat atat, somerii care vor finaliza cursurile de formare profesionala si vor sustine si promova examenele teoretice si practice fiecarui curs vor primii diplome acreditate si recunoscute precum si o indemnizatie de 380 Ron.

       Va asteptam pentru incriere între orele 8:00 – 16:00 la Centrului de Informare, Consiliere Profesionala si Mediere a Muncii Baia Sprie, str. Săsar, nr. 2, jud. Maramureș în incinta fostei clădiri ”Impozite și taxe”.

 

Raul Nastai

Responsabil Informare şi Publicitate

0755.089.403

Data: 20.01.2012

Anunț seminarii

 

ANUNT SEMINARII

Primele doua seminarii speciale privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca s-au desfasurat in datele de 29.07.2011 si 16.09.2011. Persoanele din grupul tinta au fost inregistrate pe liste de prezenta, dupa care consilierul de orientare profesionala a motivat necesitatea sustinerii acestor seminarii, raportat la obiectivele proiectului. Printre aspectele dezbatute se numara: obiectivele politicii sociale, aspecte privind ocuparea fortei de munca si egalitatea de sanse.

Seminariile au fost sustinute in cadrul Centrului de informare, consiliere si mediere a muncii cu un grup tinta de 32 de persoane in data de 29.07.2011, respectiv 30 de persoane in data de 16.09.2011.

Agenda evenimentelor a cuprins 8 ore de seminar  astfel: 1 ora – primirea si inregistrarea participantilor, 6 ore – sustinerea seminariilor speciale privind noile reglementari in domeniul egalitatii de sanse si de gen si privind diversitatea la locul de munca, 1 ora pauze.

Asociatia profesionala GeoMMed Baia Mare a prestat urmatoarele servicii:

1.  Organizarea serviciilor de inregistrare participanti şi secretariat, la intrarea în sala evenimentului printr-un punct de informare-recepţie unde se vor gestiona şi listele de prezenta ale evenimentului.

2.  Informarea şi îndrumarea participanților

3.  Distribuirea mapelor si ecusoanelor catre participanti

4.  Servicii foto pe parcursul seminariilor

Lansarea Centrului de Informare, Consiliere Profesională şi Mediere a Muncii

Baia Sprie, 22 Iunie 2011

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea Centrului de Informare, Consiliere Profesională şi Mediere a Muncii

Orașul Baia Sprie, în parteneriat cu Agentia Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș(AJOFM Maramureș), organizeaza evenimentul de lansare a Centrului de Informare, Consiliere Profesionala și Mediere a Muncii, demarat in cadrul proiectului “Calificarea și recalificarea - O nouă șansă pentru viitorul tău”.

Citeste mai mult
Conferința de lansare 31.03.2011

COMUNICAT DE PRESA

Conferinta de lansare a proiectului

Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau

 

Orasul Baia Sprie si Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Maramures lanseaza oficial proiectul Calificarea si recalificarea - O noua sansa pentru viitorul tau”, prin care se va facilita accesul persoanelor somere pe piata fortei de munca. Proiectul a fost demarat la 1 ianuarie 2011 si va fi implementat pe o perioada de 24 de luni.

Proiectul are ca obiectiv principal imbunatatirea accesului somerilor inregistrati pe piata muncii prin participarea acestora la programe integrate de informare, consiliere, mediere si formare profesionala.

Citeste mai mult