Menu

Cursuri

Anunț cursuri

 


Anunt cursuri

 

In cadrul proiectul "Calificarea și recalificarea - O nouă sansa pentru viitorul tau", implementat de orașul Baia Sprie în parteneriat cu AJOFM Maramureș s-au stabilit urmatoarele 8 cursuri in derulare:

1.  Ingrijitoare batrani la domiciliu

2. Lucrator in izolatii

3 Patiser

4. Brutar

5. Agricultor in culturi vegetale si crescator de animale

6. Apicultor

7. Pavator

8. Camerista

Aceste 8 cursuri au fost selecționate in urma prelucrarii datelor din formularele de înregistrare completate de somerii din grupul tinta, precum si in urma prospectarii pietei locurilor de munca din zona Baia Sprie si cele trei sate Satu Nou de Sus, Tautii de Sus, Chiuzbaia in care isi desfasoara activitatea diverse societati comerciale.

Cursurile de formare profesionala vor avea o durata cuprinsa intre 3 si 6 luni (360 de ore), din care o treime (120 de ore) reprezentand partea teoretica si doua treimi (240 de ore) partea practica. Grupele de cursanti vor fi formate din 28 de persoane inregistrate in grupul tinta.

Se vor acorda subventii in cuantum de 380 de lei/ somer absolvent care  a urmat programul de formare profesionala, a sustinut si promovat examenul de absolvire.

Partea practica a cursurilor se va realiza in cadrul institutiilor specializate pe fiecare curs in parte. In urma absolvirii cursurilor, cursantii vor primi o diploma de absolvire cu ajutorul careia vor putea certifica calificarea obtinuta in urma cursului.

Orasul Baia Sprie, beneficiar al prezentului proiect,  isi propune sa angajeze, in urma absolvirii cursurilor, un numar cat mai mare de cursanti, insusindu-si o tinta minima de 50 de persoane angajate.

Orice persoana somera din zona orasului Baia Sprie poate beneficia de programul integrat de informare, consiliere, mediere si formare profesionala.

Va asteptam pentru inscrieri, de luni pana vineri intre orele 9:00 şi 12:00, la sediul Centrului de Mediere si Consiliere Profesionala din oraşul Baia Sprie, strada Sasar, numarul 5, cu urmatoarele documente :

 1. Carte de identitate ( Buletin )

2. Certificat de naștere

3. Certificat de căsătorie ( dupa caz )

4. Carnetul de șomaj vizat sau adeverința de la AJOFM Maramureș din care să rezulte ca sunt șomer înregistrat la AJOFM

5. Cartea de muncă

6. Adeverința medicală - Clinic sănătos, nu suferă de boli cronice

7. Copie diplomă de absolvire - ultimul nivel de studiu

Pentru informaţii suplimentare accesaţi pagina de internet http://fondurieuropene.baiasprie.ro/ sau apelati numărul de telefon 0755 08 94 01.

Despre cursuri

Pentru proiectul "Calificarea și recalificarea - O nouă șansă pentru viitorul tău" s-au stabilit  următoarele cursuri:

1.  Ingrijitoare batrani la domiciliu

2. Lucrator in izolatii

3 Patiser

4. Brutar

5. Agricultor in culturi vegetale si crescator de animale

6. Apicultor

7. Pavator

8. Camerista