Menu

Anunțuri

Campania de conștientizare

Postat de Administrator (admin) pe Apr 10 2011
Anunțuri >>

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Lansarea Campaniei de Conştientizare pentru şomeri

 

Orașul Baia Sprie în parteneriat cu Agenția Județeanăpentru Ocuparea Forței de MuncăMaramureșdemarează joi 14 aprilie 2011 Campania de Conştientizare în cadrul proiectului „Calificarea și recalificarea - O nouă șansă pentru viitorul tău”.

 

Scopul campaniei demarate de către Orașul Baia Sprie și AJOFM Maramureș este de a conştientiza persoanele şomere cu privire la riscurile şomajului de lungă durată și la importanța urmării unor cursuri de calificare profesională în vederea creșterii șanselor de angajare.

 

Somerii prezenţi la întâlnire vor avea posibilitatea de a comunica membrilor echipei de proiect nevoile lor și totodată le vor fi prezentate avantajele pe care le vor avea în urma înscrierii la programele proiectului.

 

Aspectele cele mai importante care vizează șomerii din zona Baia Sprie vor fi Centrul de Informare, Consiliere și Mediere a muncii și cursurile de calificare sau recalificare profesională. În cadrul Centrului, persoanele înscrise vor beneficia de servicii gratuite oferite de catre un psiholog și un mediator. În urma primelor întâlniri în cadrul Centrului, șomerii vor fi distribuiți pe grupe în vederea participării la cursurile de calificare profesională. Diplomele obținute sunt recunoscute la nivel național si european.

 

Totodată, la întâlnirile de joi și vineri, șomerii vor putea să își exprime părerea vizavi de cursurile pe care ar dori să le urmeze, sau domeniul profesional în care vor dori sa activeze. Astfel, stabilirea efectivă a cursurilor de formare profesională se va realiza în urma confruntării dorințelor șomerilor, dar și în urma posibilelor oferte de angajare, comunicate de către agenții economici din zonă.

 

Întâlnirile din cadrul campaniei de conștientizare vor avea loc în locațiile: Școala Generală Satu Nou de Sus, joi 14 aprilie de la ora 10, Școala Generală Tăuții de Sus, joi 14 aprilie de la ora 13, Casa de Cultură Baia Sprie, vineri 15 aprilie de la ora 10, Școala Generală Chiuzbaia, vineri 15 aprilie de la ora 13.

 

Vă mulțumim!

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați!

Raul Nastai

Primăria Orașului Baia Sprie

0745.855.802

baiasprie.posdru@gmail.com

Ultima schimbare: Jun 24 2011 la 10:25 AM

Inapoi